K-M-K.dk


Go to content

Ansvarlige forældre søges

Læserbreve

     
 

"Ansvarlige forældre søges".......29-01-08

Jeg mener at, mange problemer kunne løses, hvis man taler med sine børn/svigerbørn. Jeg er mor til tre drenge. De er i dag 21-24 og 29 år og på p.t. en dejlig svigerdatter på 24. De er aktive idrætsudøvere.Vores drenge har gået på friskole, hvor man lærer om det hele menneske, omsorgen for andre, og hvor der er plads til forskellighed. Vi har oplevet meget på skolerne/klubberne bl.a. død, sorg, skilsmisser, misbrug, m.m. , alt det er vi kommet igennem ved at tale med vores børn, og bakke op omkring det skolen/klubben har gjort i de situationer. Vi har som forældre været loyale over for skole/klub. Vi har ikke altid givet børnene ret - vore børn har også fejler.

Drengene er opdraget med kærlighed, humor/drilleri, ansvarlighed, ros/ris, rollespil, grænser, omsorg for andre og et positivt livssyn, og et åbent hjem - også til fester, når vi var hjemme.De syntes, mens de gik på efterskole, at de var opdraget for socialt og ansvarligt. Det mener jeg ikke, de er - mange børn/unge i dag er egoister - ingen opdragelse - det er et problem.
De har senere opdaget, at det er en fordel. De har ingen problemer på deres arbejdspladser/klubber.Jeg tror ikke, det er bevidst, (for som forældre, vil man sit barn det bedste med de evner og muligheder, man har), men der er mange, der forkæler og diskuterer alt med deres børn, f.eks. et fem års barn efter at have besøgt flere skoler - hvilken skole vil du gå på. Det kan et barn slet ikke tage stilling til. Det er forældrenes ansvar.Jeg mener ikke, at det skal være kæft trit og retning, men drengene er ofte kommet hjem og været forargede over den måde, der er blevet talt til lærere, trænere, dommere m.m. - både møgkælling og dumme svin.
Det er et forældreansvar at opdrage børn til at tale ordentligt til voksne/kammerater. Vi har ikke dydsmønstre, der aldrig har været frække/lavet dumme ting (heldigvis), men de kommer hjem og fortæller os det, når de har problemer. Jeg er bekymret over den stressede hverdag, mange familier har. Der er ikke så megen tid til at være sammen, der er ingen faste spisetider m.m.Vores børn er meget aktive sportsudøvere. Vi har forsøgt at spise morgenmad og aftensmad sammen, også i weekend'er når der sov venner - kl. 10 fællesmorgenbord, (så kan de sove bagefter igen). Så diskuterer vi, hvad de har oplevet.
Jeg tror, det er vigtigt, at vi ved, hvad de laver (de spørger tit, hvor mange spørgsmål er der til millionen). Det griner vi af, og jeg bliver aldrig træt af at følge dem tæt. Jeg accepterer, de er selvstændige voksne med oprigtig interesse for deres liv og færden.Ingen af dem bor hjemme mere, og de er godt i gang med deres voksne liv, så nu er det andre ting, vi drøfter - kolleger, ledere, deres job, livet i de klubber de færdes i. Vi har et tæt sammenhold og følger alle deres sportskampe. Derfor, kære forældre: opdrag, sæt grænser og lær dem at være ansvarlige over for deres handlinger og andre mennesker. Lær børnene at kunne sætte sig i et andet menneskes sted - det giver en ny synsvinkel, og det giver næstekærlighed og omsorg for andre mennesker.
Det er ikke skolens opgave alene at opdrage vores børn. Curlingbørnene, der zapper rundt overalt. Det er min opfattelse, at de ikke kan flygte fra noget, nissen følger med, og de skal lære at omgås alle, også de dumme - måske er man ikke selv fejlfri.
Det er vigtigt, at de unge mærker, at vi elsker dem og oplever, at vi støtter dem og hjælper dem på rette kurs igen.
Husk, vi rollemodeller, ikke bare det, vi siger til dem, men også vores adfærd. Det kan jo ikke hjælpe, vi siger et og gør noget andet - f.eks. råber ukvemsord efter dommere m.m.

K
aren Møller foredragsholder om stress/udbrændthed/mobning, stress coacher, Faunavænget 57, Sdr. Nærå, Årslev

 

Back to content | Back to main menu
der langjährige audemars piguet, ari.Nike Air Footscape Magista Flykni botschafter, basketball - star lebron james endlich erhält seine uhr & # 8211,NIKE AIR MAX FLAIR MENS audemars piguet, ari.Nike Flyknit Chukka royal oak offshore chronograph lebron james.rose gold,Nike Air Huarache titan und keramik eingesetzt wurden,Adidas ZX 700 über eine neue dimension ist das original, schön und ziemlich einzigartig in sachen aussehen.NIKE AIR MAX 2017wir kredit audemars piguet,NIKE AIR MORE UPTEMPO ari. sehr für die allgemeine entwicklung der high - end - groß - sport - uhren, fortsetzung von hublot später in größerem maßstab, aber natürlich zu einem niedrigeren preis.Nike Air Zoom Elite 9die wahl der rose gold und die hellgraue krokodil - ist hervorragend und die gleiche farbe combo werden während der gesamten zusehen.NIKE AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNITnur 600 stück weltweit, die neue audemars piguet, ari.Adidas Yeezy Boost 750 royal oak offshore chronograph lebron james ist zum preis von $51500 usd.