K-M-K.dk


Go to content

Flere og flere brænder ud

Læserbreve

     
 

"Flere og flere brænder ud".......17-08-05

Jeg blev utrolig glad, da jeg læste her i avisen, at Arbejdsmiljøforskningsfonden sætter 20 millioner af til at forske i det psykiske arbejdsmiljø, med fokus på mobning, chikane, stress og udbrændthed.
Flere og flere mennesker brænder ud på jobbet.
Jeg er selv en af dem. Det er en lang og sej kamp at komme tilbage, når man først er brændt ud, og det er ikke lykkedes for mig.
Jeg blev desværre førtidspensionist 1. juni 2003Jeg har arbejdet, siden jeg var ni år, i butik, passet børn, i cafeteria, kontorassistent i privat firma, assistent i boligforening (23 år), de sidste 11 år som fuldmægtig, assistent i en anden boligforening, sidste sted bogholder i en privat boligadministration i et lille firma. Læst psykologi på hf.

Jeg har oplevet meget på disse arbejdspladser og har i hvert fald erfaret, at der findes misundelse, og at en enkelt eller to dårlige kolleger kan ødelægge en god arbejdsplads og gøre en ellers god arbejdsplads til et dårligt psykisk arbejdsmiljø.
Jeg har altid haft det mål, at det skal være sjovt at gå på arbejde, at man skal være en god kollega og have en høj moral og altid have hjertet med i jobbet.
Disse råd giver jeg stadig, selv om jeg er brændt ud, for de giver arbejdsglæde, og det har jeg altid haft, og jeg har glædet mig til at komme på arbejde efter ferie, barsel mm. De, der brænder ud, er mennesker med et meget højt aktivitetsniveau, og som har brændt for deres job.

Et af de vigtigste job, når vi taler psykisk arbejdsmiljø, er personalechefen, har jeg erfaret. Jeg vil påstå, at man aldrig skal ansætte en personalechef uden at have testet vedkommendes sociale intelligens, også kaldet den personlige intelligens, både den for det personlige indre og for den personlige omverden, det vil sige evnen til at kunne sætte sig ind i andres situation. Jeg er blevet testet og har en høj social intelligens. En klog person har sagt til mig, at den bedste personalechef er den, som har haft en nedtur eller ligefrem en depression - og været nede i "hullet".Jeg citerer: "Vil man reducere et menneske til at være intet, behøver man bare at give hans/hendes arbejde karakter af at være unyttigt." (Fjodor Dostojevskij)

Det er utrolig vigtigt for mig at komme ud for at advare andre om ikke at overhøre advarselssignalerne: sover dårligt, arbejdet med hjem, isolering og mange andre ting. Jeg glemte mig selv i dette spil, i min fritid deltog jeg i alskens foreningsarbejde, og jeg tog mig af andre - og gør det stadig. Det kan man også sagtens, hvis man passer godt på sig selv og slapper af - også i hovedet.

Jeg har været langt omkring i mit eget indre og søgt hjælp, også gennem det alternative - kognitiv terapi og kinesiologi har virket bedst på mig - og det vil jeg gerne fortælle om.Mit foredrag, Ildsjælen der brændte ud ... brænder igen, handler om alt dette. Det tilbydes til alle interesserede gennem HK Odense, som har ydet god støtte i hele perioden.
Første gang er 29/8 på Sdr. Nærå Fri & Efterskole.Karen Møller, Faunavænget 57, Sdr. Nærå er fhv. fuldmægtig ... "nu udbrændt ildsjæl".

 

Back to content | Back to main menu
der langjährige audemars piguet, ari.Nike Air Footscape Magista Flykni botschafter, basketball - star lebron james endlich erhält seine uhr & # 8211,NIKE AIR MAX FLAIR MENS audemars piguet, ari.Nike Flyknit Chukka royal oak offshore chronograph lebron james.rose gold,Nike Air Huarache titan und keramik eingesetzt wurden,Adidas ZX 700 über eine neue dimension ist das original, schön und ziemlich einzigartig in sachen aussehen.NIKE AIR MAX 2017wir kredit audemars piguet,NIKE AIR MORE UPTEMPO ari. sehr für die allgemeine entwicklung der high - end - groß - sport - uhren, fortsetzung von hublot später in größerem maßstab, aber natürlich zu einem niedrigeren preis.Nike Air Zoom Elite 9die wahl der rose gold und die hellgraue krokodil - ist hervorragend und die gleiche farbe combo werden während der gesamten zusehen.NIKE AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNITnur 600 stück weltweit, die neue audemars piguet, ari.Adidas Yeezy Boost 750 royal oak offshore chronograph lebron james ist zum preis von $51500 usd.