K-M-K.dk


Go to content

Karen nægtede at slappe af

Læserbreve

     
 

"Karen nægtede at slappe af".......01-11-03

STRESS: 48-årige Karen Møller brændte ud som fuldmægtig og er nu pensioneret.

Karen Møller ville være så god til sit job, at hun i dag er ude af stand til at passe et almindeligt arbejde.- Jeg ville gøre en forskel. Sådan er jeg opdraget, siger Karen Møller, som var ansat i Boligforeningen Højstrup i 23 år, de sidste 10 år som fuldmægtig.


Efter flere år med hukommelsesproblemer, søvnbesvær og præstationsangst gik hun i sommeren 1998 ned med flaget, som hun ellers havde forsøgt at holde højt siden barndommen.Efter at have været sygemeldt i flere år og opgivet to kortvarige jobforløb blev hun i foråret førtidspensioneret.

Altid travl
- Jeg nægtede at slappe af. Jeg fattede ikke, det kunne nytte noget at tage et hvil, hverken på arbejdet eller herhjemme. Jeg droppede frokosten og arbejdede om natten, siger Karen Møller.
Hendes forældre drev en vognmandsforretning, men da faren faldt ud af lastbilen med en blodprop i hjertet, da Karen Møller var 13 år, indtog hun i en lav alder en voksenrolle som den ansvarlige i børneflokken på seks.
- Jeg har altid været den, man gik til. Både mine søskende, min øvrige familie og mine kolleger. Jeg kan huske, at en af mine sønner en dag sagde, han gerne ville hjælpe mig, men han kunne ikke nå det, for jeg skyndte mig altid at gøre tingene selv, siger Karen Møller.

Manden forsøgte
På arbejdspladsen skulle regnskaberne "bare være i orden", også selv om det betød lange arbejdsdage.
- Der var sådan set ingen, der krævede det af mig, men jeg havde mine egne standarder. Min chef har aldrig stillet urimelige krav til mig, det klarede jeg selv, siger Karen Møller.
Selv hendes mand kunne ikke komme gennem den pligtopfyldende facade.
- Han er jord- og betonarbejder og plejer at sige, at han ikke får løn for at tænke på sit job efter klokken 16. Han tager bare sin guitar frem og spiller på den. Den slags har jeg aldrig tilladt mig selv, siger Karen Møller.

Var slidt helt ned
Da hun begyndte at erkende sine problemer, var det fordi hun ikke kunne stå op af sin seng i parcelhuset i Sdr. Nærå.
- Det var fysisk umuligt for mig. Jeg lå bare og gættede kryds og tværs. Jeg kunne ikke holde hus eller lave mad. Skulle jeg ud at handle, tog jeg ind til Odense, for så slap jeg for at møde andre, siger Karen Møller.
Siden kom hun i psykologbehandling, spiste lykkepiller, rundede Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik på OUH, konsulterede en psykiater og fik en solid opbakning hos HK, som også betalte hendes psykolog.
- De sagde alle sammen, jeg var slidt helt ned, siger Karen Møller, som erkender, hun har været sin egen værste fjende.
- Mine egne forventninger var med til at invalidere mig. Siden har jeg indset, at jeg ikke var klar over, hvad jeg var bange for, udover de holdninger jeg var opdraget med, siger Karen Møller.

Vil holde foredrag
- Min psykolog bad mig tænke til ende, hvad det egentligt var, jeg var bange for. Hvad kunne der ske, hvis jeg ikke fik gjort dit eller dat eller endte med at blive fyret, siger hun.
- Først da fattede jeg, at der ikke rigtigt ville ske noget alvorligt. Jeg ville beholde både børn, mand og hus, siger Karen Møller, hvis fremtid nu er baseret på en førtidspension fra Årslev Kommune.
- Men jeg kan mærke, jeg begynder at få mere og mere energi, jo længere tid der går. Med tiden vil jeg gerne til at holde foredrag om udbrændthed. Men jeg har lovet min psykolog, at jeg ikke siger ja til for meget, siger Karen Møller.

 

Back to content | Back to main menu
der langjährige audemars piguet, ari.Nike Air Footscape Magista Flykni botschafter, basketball - star lebron james endlich erhält seine uhr & # 8211,NIKE AIR MAX FLAIR MENS audemars piguet, ari.Nike Flyknit Chukka royal oak offshore chronograph lebron james.rose gold,Nike Air Huarache titan und keramik eingesetzt wurden,Adidas ZX 700 über eine neue dimension ist das original, schön und ziemlich einzigartig in sachen aussehen.NIKE AIR MAX 2017wir kredit audemars piguet,NIKE AIR MORE UPTEMPO ari. sehr für die allgemeine entwicklung der high - end - groß - sport - uhren, fortsetzung von hublot später in größerem maßstab, aber natürlich zu einem niedrigeren preis.Nike Air Zoom Elite 9die wahl der rose gold und die hellgraue krokodil - ist hervorragend und die gleiche farbe combo werden während der gesamten zusehen.NIKE AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNITnur 600 stück weltweit, die neue audemars piguet, ari.Adidas Yeezy Boost 750 royal oak offshore chronograph lebron james ist zum preis von $51500 usd.