K-M-K.dk


Go to content

Overser..

Læserbreve

     
 

"Overser voksende gruppe".......06-11-04

PSYKIATRI

Jeg læste med interesse Bodil Andersen indlæg og er helt enig i hendes synspunkter. Det er ikke rimeligt, at man overser den voksende gruppe af mennesker, som rammes af depressioner, stress og udbrændthed, og der bliver flere og flere i dette stressede samfund, ja, endog helt unge mennesker bukker under for presset. Her er der brug for hurtig hjælp, og det kan man ikke få i dag.

Det er ikke nok, at der er rigeligt med praktiserende læger. Det er jo ikke dem alene, der er brug for, og det er ikke alle, der bare kan hjælpes med en "lykkepille". Hvis en pille ikke hjælper, eller man ikke selv ønsker denne medicin, er det en psykolog eller psykiater, man har brug for.

Det er vigtigt hurtigt at få at vide, hvad der er galt med en af en specialist, og det er jo her psykiateren kommer ind, og som også kan medicinere.

Der har været ca.. ni måneders ventetid på at komme til psykiater. Det er meget længe, hvis man f.eks ligger i sin seng i måneder af gangen, hvis man bliver udsat for pres - det være sig samtaler hos kommune - AF- fagforening - det er meget forringet livskvalitet og meget belastende for en familie.

En psykolog kan man ikke få henvisning til, hvis man ikke er alvorlig syg eller nærmeste pårørende eller ens børn, vold eller overgreb, så må man selv betale, og det koster fra ca 800 kr. og opefter i timen. Det er mange penge, hvis man er på sygedagpenge. Hvis man f.eks har forsikret sig i "Danmark", kan man heller ikke få tilskud, hvis man ikke kan få en henvisning fra lægen. Jamen, så må fagforeningen vel kunne hjælpe. Nej, ikke alle, nogle kun, hvis de har været udsat for psykisk terror, sexchikane, overfald m.m. Det er urimelige vilkår. Tit og ofte er man på sygedagpenge og ens løn derved halveret eller mere.

Det, der virkelig hjælper, er kognitiv terapi, hvor man lærer at tænke anderledes og vurdere, om ens tanker er "virkelige", og det er jo psykologer og psykiatere, der kan hjælpe med dette.

Det er meget vigtigt, at man hurtigt får hjælp, også for at få vedkommende i job igen. Det kan man ikke i øjeblikket. Det er ikke rimeligt, at man skal tænke økonomi, og nogle ikke får hjælp, fordi de ikke har råd til at søge hjælp. Det kan vi ikke være bekendt som borger i Fyns Amt. Så tænk jer om.

 

Back to content | Back to main menu
der langjährige audemars piguet, ari.Nike Air Footscape Magista Flykni botschafter, basketball - star lebron james endlich erhält seine uhr & # 8211,NIKE AIR MAX FLAIR MENS audemars piguet, ari.Nike Flyknit Chukka royal oak offshore chronograph lebron james.rose gold,Nike Air Huarache titan und keramik eingesetzt wurden,Adidas ZX 700 über eine neue dimension ist das original, schön und ziemlich einzigartig in sachen aussehen.NIKE AIR MAX 2017wir kredit audemars piguet,NIKE AIR MORE UPTEMPO ari. sehr für die allgemeine entwicklung der high - end - groß - sport - uhren, fortsetzung von hublot später in größerem maßstab, aber natürlich zu einem niedrigeren preis.Nike Air Zoom Elite 9die wahl der rose gold und die hellgraue krokodil - ist hervorragend und die gleiche farbe combo werden während der gesamten zusehen.NIKE AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNITnur 600 stück weltweit, die neue audemars piguet, ari.Adidas Yeezy Boost 750 royal oak offshore chronograph lebron james ist zum preis von $51500 usd.