K-M-K.dk


Go to content

Stop inden..

Læserbreve

     
 

"Stop inden du brænder ud".......27-03-06

PSYKIATRI

Vi hører/læser dagligt i pressen om stress og udbrændthed, og hvor vigtigt det er med et godt psykisk arbejdsmiljø. Flere og flere unge, der brænder ud på jobbet. Stressede og urolige børn med indlæringsvanskeligheder. Et kæmpe samfundsmæssigt problem, som bliver større og større og vil komme til at koste samfundet mange penge i form af sygedagpenge og førtidspension. Jeg er selv en af dem, som er brændt ud.

Det er en lang og sej kamp at komme ovenpå igen, hvis man nogensinde gør det. Det er derfor vigtigt at kende signalerne på arbejdsbetinget stress, lære at sige fra og slappe af og være god mod sig selv.

Det er invaliderende, hvis man ikke når at stoppe op, inden man brænder helt ud. Jeg tror ikke, man kan forestille sig, hvor forfærdeligt det er at ændre adfærd og blive en helt anden person. Det rammer hele familien. De, der brænder ud, er mennesker med et højt aktivitetsniveau, og som brænder for jobbet og livet i det hele taget. Det er forfærdeligt ikke at kunne magte livet i perioder, når man altid har set lyst på tilværelsen og været igangsætter.

Mine første signaler kom i 1994 og var urolig nattesøvn, og siden har jeg næsten ikke sovet mere end fire-fem timer om natten. Desuden isolering fra kolleger mm., uro, diarré, mindre selvværd, tankemylder, negative tanker, du føler, du bliver dårligere til dit job, koncentrationsbesvær, mareridt, håbløshed, mistet overblik og meget meget mere.

Jeg overhørte signalerne og tænkte, at jo mindre jeg sov, desto mere kunne jeg jo nå. Men dengang var det nærmest sejt at være lidt stresset. I 1998 døde en nær kollega, og da væltede læsset, og jeg gik ned på halv tid. Men en perfektionist som jeg ville gerne være med i det hele og kom hurtigt op på fuldtid igen. I 1999 havde jeg to sygdomsforløb og blev desværre nødt til at sige mit gode job op. Derefter prøvede jeg to andre job, men nissen fulgte med, og jeg fik førtidspension i 2003 - en sorgens dag for mig.

 

Back to content | Back to main menu
der langjährige audemars piguet, ari.Nike Air Footscape Magista Flykni botschafter, basketball - star lebron james endlich erhält seine uhr & # 8211,NIKE AIR MAX FLAIR MENS audemars piguet, ari.Nike Flyknit Chukka royal oak offshore chronograph lebron james.rose gold,Nike Air Huarache titan und keramik eingesetzt wurden,Adidas ZX 700 über eine neue dimension ist das original, schön und ziemlich einzigartig in sachen aussehen.NIKE AIR MAX 2017wir kredit audemars piguet,NIKE AIR MORE UPTEMPO ari. sehr für die allgemeine entwicklung der high - end - groß - sport - uhren, fortsetzung von hublot später in größerem maßstab, aber natürlich zu einem niedrigeren preis.Nike Air Zoom Elite 9die wahl der rose gold und die hellgraue krokodil - ist hervorragend und die gleiche farbe combo werden während der gesamten zusehen.NIKE AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNITnur 600 stück weltweit, die neue audemars piguet, ari.Adidas Yeezy Boost 750 royal oak offshore chronograph lebron james ist zum preis von $51500 usd.